Veelgestelde vragen

Hoe werkt het?

Onderzoekmachine biedt u een overzicht van lopende onderzoeken waarvoor proefpersonen worden gezocht. U kunt gratis zoeken naar onderzoeken waaraan u mogelijk kunt deelnemen. Bent u onderzoeker? Klik hier voor meer informatie.

  1. Vul uw persoonskenmerken in en blader door de advertenties of registreer u als proefpersoon en ontvang iedere maand per email een selectie van onderzoeken die bij u passen.
  2. Kies een onderzoek dat bij u past.Onderzoekmachine bevat verschillende soorten onderzoeken. Deze kunnen bedoeld zijn voor gezonde vrijwilligers of voor patiënten. Voor sommige onderzoeken hoeft u bijvoorbeeld alleen een vragenlijst in te vullen en sommige bestaan uit meerdere testdagen op locatie. 
  3. Controleer goed of u voldoet aan alle kenmerken van de doelgroep van het onderzoek.Wij selecteren onderzoeken die bij uw leeftijd, geslacht en enkele andere kenmerken passen. Onderzoekers zoeken echter vaak personen met meer specifieke eigenschappen zoals bijvoorbeeld medicatiegebruik of bloeddruk.
  4. Neem contact op met de onderzoeker via onze website.
  5. De onderzoeker ontvangt bericht van uw interesse. Vervolgens kunt u afspraken maken over eventuele verdere deelname.U beslist altijd zelf of u wilt (blijven) deelnemen aan een onderzoek. Lees in deze brochure van het Ministerie van Volksgezonheid, Welzijn van de Nederlandse overheid meer over uw rechten en plichten als proefpersoon en wat meedoen aan onderzoeken voor u betekent: Algemene informatie voor de proefpersonen, MinVWS

 

Hoe veilig worden mijn gegevens opgeslagen?

Uw gegevens worden veilig opgeslagen in een afgeschermde omgeving. Deze gegevens zijn ontoegankelijk voor derden. Wij gaan met grote zorgvuldigheid met uw gegevens om. Meer informatie over welke gegevens wij van u vragen en waarom vindt u in ons privacybeleid

 

Waarvoor gebruikt Onderzoekmachine mijn gegeven?

Onderzoekmachine gebruikt uw persoonskenmerken (zoals leeftijd, lengte, gewicht, roken, etc.) alleen om advertenties die voor u geschikt zijn te selecteren en u daarvan op de hoogte te stellen. Uw gegevens worden niet aan derden beschikbaar gesteld. Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. In ons privacybeleid leggen we uit welke gegevens we verzamelen als u onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee uw gebruikservaring verbeteren.  

 

Hoe veilig is Onderzoekmachine?

Onderzoekmachine waarborgt uw veiligheid door te controleren of het e-mailadres waarmee onderzoekers een advertentie plaatsen afkomstig is van een officieel erkende onderzoeksinstelling. Daarvoor maken wij gebruik van de Narcis database.  

 

Wat is de cookie policy?

Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. In ons privacybeleid leggen we uit welke gegevens we verzamelen als u onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee uw gebruikservaring verbeteren.  

 

Is deelname aan een onderzoek altijd vrijwillig?

Ja. U beslist altijd zelf of u wilt (blijven) deelnemen aan een onderzoek. Lees in deze brochure van het Ministerie van Volksgezonheid, Welzijn meer over uw rechten en plichten als proefpersoon en wat meedoen aan onderzoeken voor u betekent: Algemene informatie voor de proefpersonen, MinVWS  

 

Hoe meld ik mij af voor de nieuwsbrief?

  1. Log in op onderzoekmachine.nl
  2. Klik op ‘mijn account’ in het menu
  3. Zet de volgende optie uit: “Stuur mij maandelijks een overzicht van alle passende onderzoeken” 

 

Wie zijn de personen achter OnderZoekmachine?

Meer informatie vind u op ‘over ons‘.  

 

Is uw vraag niet beantwoord?

Neem dan contact met ons op.